BG

TPU филамент за 3D принтиране

 
  1. Свойства и характеристики:
  • Гъвкавост и еластичност: TPU е известен със своята изключителна гъвкавост и еластичност. Той може да се огъва и връща в оригиналната си форма без да се деформира или наруши. Това го прави подходящ за изработка на гъвкави части, като пружини, гумени уплътнения, гъвкави грипове и други.
  • Устойчивост на удар: TPU предлага добра устойчивост на удари и напрежения, което го прави подходящ за приложения, които изискват устойчивост на натоварване и удари.
  • Устойчивост на абразия: TPU филаментът е устойчив на абразия, което го прави подходящ за приложения, където се изисква издръжливост при триене и износване.
  • Водоустойчивост: TPU е водоустойчив материал, който не попива вода и запазва своите свойства и стабилност при контакт със средата.
  1. Приложения: TPU се използва за разнообразни приложения в различни области:
  • Гъвкави части и аксесоари: TPU се използва за изработка на гъвкави части и аксесоари за различни устройства и проекти.
  • Пружини и гъвкави механични части: TPU се използва за изработка на пружини и гъвкави механични части, които изискват деформация без лом при натоварване.
  • Защитни обекти: TPU се използва за създаване на защитни обекти, като калъфи и кейсове за мобилни телефони, таблети и други електронни устройства.
  1. Технически характеристики: Печатането с TPU изисква по-специални настройки в сравнение с твърди материали като PLA и ABS. Препоръчителната температура на екструзия за TPU филамент обикновено се движи в диапазона от 220°C до 240°C, в зависимост от производителя. Той се печата на принтер с отопляема печатаща платформа или на лепкаво основа, за да се предотврати деформацията на модела по време на печатане. Добре е да се използва екструдер с директно задвижване. Отличната гъвкавост на TPU може да предизвика определени предизвикателства при печатането, затова е препоръчително да се изберат подходящи настройки за охлаждане, за да се предотврати деформация на модела по време на печатане. Правилно настроен, TPU може да предложи впечатляващи и добре дефинирани гъвкави детайли във вашите проекти.
Няма намерени продукти.