BG

PETG филамент за 3D принтиране

PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol-Modified) е висококачествен термопластичен филамент, използван за 3D принтиране. Този материал съчетава някои от най-добрите характеристики на PLA и ABS, като предлага прецизност, здравина и устойчивост. Ето подробно описание на PETG филамента за 3D принтиране:

  1. Свойства и характеристики:
  • Здравина и устойчивост: PETG филаментът е известен със своята изключителна здравина и устойчивост на удар. Той е по-гъвкав от ABS и PLA, което го прави подходящ за изработка на части, които трябва да издържат на натоварвания и удари.
  • Устойчивост на топлина: PETG може да издържи на по-високи температури от PLA, но не толкова високи, колкото ABS. Това го прави подходящ за приложения, които изискват устойчивост на топлина, но не на толкова високи температури като тези, които се изискват от ABS.
  • Прозрачност и светлопропускливост: При правилни настройки, PETG филаментът може да предложи определена степен на прозрачност, като го прави подходящ за изработка на светлинни прозрачни модели или аксесоари.
  • Биоразградимост: Въпреки че PETG не е напълно биоразградим материал, неговата биоразградимост е по-добра от ABS, което го прави по-екологично приемлив.
  1. Приложения: PETG филаментът е подходящ за различни приложения:
  • Прототипиране: Заради своите здравина и устойчивост, PETG се използва за изработка на функционални прототипи и модели.
  • Аксесоари и изделия за дома: PETG се използва за изработка на разнообразни аксесоари, като държачи за мобилни телефони, чаши, вази и др.
  • Козметични или светлинни прозрачни модели: Поради своето леко прозрачност, PETG се използва за създаване на светлинни или козметични модели.
  1. Технически характеристики: PETG филаментът е сравнително лесен за печатане, но изисква по-внимателни настройки в сравнение с PLA. Препоръчителната температура на екструзия за PETG филамент обикновено се движи в диапазона от 230°C до 250°C. Той се печата на отопляема печатаща платформа или на лепкаво основание, за да се предотврати деформацията на модела по време на печатане. Също така, той е по-малко склонен към появата на издутини и дефекти в сравнение с ABS, което го прави по-лесен за печатане.
Подреди по
PETG – черен – 020

PETG – черен

Цена: 40,00 лв.
PETG – оранжев – 007

PETG – оранжев

Цена: 40,00 лв.
PETG – Сребърен – 070

PETG – сребрист

Цена: 40,00 лв.