BG

Кой е най-добрият 3D принтер за закупуване през 2024 г.?

Кой е най-добрият 3D принтер за закупуване през 2024 г.?

Има множество варианти - напреднали модели, които отговарят на професионалистите, и принтери среден и нисък клас, предназначени за новачки, хоби, и студенти. Обхвата на възможностите може да бъде объркващ.

С това предвид, ние претърсихме уеб пространството (така че вие не трябва да), съставихме списък с 3D принтери, които считаме, че си заслужава да се разгледат, и после накарахме нашите вътрешни 3D-технически залюбеници и гении да се спорят кои от тях трябва да бъдат включени.

Това, което се получи, е списък, който обхваща различни ценови категории, от върхови професионални модели до възможности за хакери, ентусиасти и домашни майстори. По пътя ще ви разкажем какво е велико при всеки един и какво не е толкова добро.

Но първо, няколко технически подробности, които трябва да се разрешат. Ако вече знаете за FFF, FDM, MSLA, SLA, DLP, смоли, филаменти и всичко това, може да пропуснете напред към раздела, където изброяваме принтерите. Ако искате по-подробно обяснение, вижте тук. И ако се нуждаете от малко освежаване на паметта, продължете да четете!


Ако сте любопитни за евтини 3D принтери, погледнете нашата подробна оценка, за да откриете някои отлични възможности, които са печеливши за бюджет.

Типове 3D принтери Ако сте новак в играта, начинът, по който акронимите, свързани с 3D принтерите, се използват безпретенциозно, може да ви дразни. Затова ние ги свеждаме до само две групи: FFF/FDM и SLA/MSLA/DLP. Това са термините за най-широко използваните технологии за 3D печатане, защото когато избирате, това е едно от първите съображения. Така че е доста важно. Но не се притеснявайте, всичко е доста просто. Можете да научите повече за типовете 3D принтери в нашата статия. 

 

Сливане на филамент (FFF) и Моделиране чрез Сливане на Филамент (FDM) И FFF, и FDM 3D принтерите работят по същия начин, използвайки термопластични филаменти. Това са шпули с пластмаса, които се подават чрез нагряващо се дюза върху строителната платформа. Дюзата създава модели, като топи филамента, слой по слой от долната част нагоре, върху строителната платформа. Термопластичният материал се стегне, когато се охлади, формирайки крайния обект.

 

Филаментите могат да бъдат направени от различни материали. ABS (Акрилонитрил бутадиен стирен) и PLA (Полилактидна киселина) са само два общи материала, за които може да сте чували. Всички те имат различни свойства - температура на топене, колко крехки са и така нататък. Но няма да влизаме в подробности по този въпрос тук.

 

В тази статия можем понякога да използваме термините FFF и FDM взаимозаменяемо, защото, освен факта, че FDM е търговска марка на Stratasys и FFF не е, те са основно еднакви, като се отличават само с нюанси в технологиите между самите устройства.

 

Стереолитография (SLA) и Дигитално Осветяване (DLP) Стереолитографията и Дигиталното Осветяване използват различен подход за 3D печат. Идеята е проста. В процес, известен като фотополимеризация, течен материал, известен като 'смола', се стегва, когато е изложен на определени видове светлина. Поради това такива принтери често се наричат общо, в общи линии, принтери на смола.

 

Стереолитографската система работи по следния начин: смолата се поставя в съд със строителна платформа, потопена в нея, и лазерен лъч се фокусира върху повърхността на смолата. Лъчът чертае един слой на модела, като селективно излага повърхността на смолата на светлина и по този начин 'излекува' (или стяга) материала. Платформата се понижава, на горната част се нанася нов слой смола, и следващият слой на модела се чертае върху новия слой. Процесът се повтаря, докато целият модел е изграден.

 

DLP принтерите правят точно същото, само че вместо лазер, проектор излъчва изображение на целия слой по цялата платформа наведнъж. Може да се сблъскате също с устройства MSLA (Маскирана Стереолитография). Те са същите като DLP принтерите, само че вместо проектор се използва матрица от светлини, която излъчва изображението, което стяга смолата чрез LCD.

 

След като печатането е завършено, може да бъде необходимо да се излекува отново обекта в UV фурна. Крайният обект също може да трябва да има отвори, през които да се източва некалкирана смола, когато печатането приключи.

 

Както при термопластичните филаменти в FFF принтерите, има различни смоли с различни свойства. И тук няма да обсъждаме това.

 

FFF/FDM или SLA/DLP? Както при повечето неща, зависи. Но, в много широки черти, ето някои от факторите, които биха могли да обърнат везните в една или друга посока.

 

Повърхностна обработка и изотропия Принтерите с резин са популярни, защото моделите, които произвеждат, имат гладки повърхности, са изключително точни и са изотропни. Това означава, че техните материални свойства остават същите, независимо от ориентацията. Например, извиването на материала, отпечатан с SLA по един или друг начин, не го прави по-лесно или по-трудно за счупване. Тъй като SLA моделите са изотропни, техните слоеве се придържат на химично ниво след изпечкване, а тяхната здравина е равномерна във всички посоки.

 

От друга страна, при FDM или FFF печатането се разчита на топлината, за да се свържат слоевете помежду си. Поради това свързаните слоеве се придържат един към друг механично, а структурата е по-слаба във връзките между слоевете. Резултатните модели също имат завършек, който не е толкова гладък, колкото при SLA печат. Слоевете са фактически визуално различими.

 

Удобство Звучи като че резиновите принтери са очевидният избор, нали? Е, всъщност, FFF има своите положителни страни. Първата е удобството. FFF 3D принтерите обикновено са компактни и по-лесни за употреба и поддръжка.

 

С няма нужда от допълнително оборудване и целият процес се извършва в устройството, системата за подаване на филамент може по-лесно да се използва на работен плот. Процесът на FFF печат не изисква използването на силни, опасни химикали, така че рискът от замърсяване е малък. Тези характеристики правят FFF принтерите по-лесни за мащабиране и по-популярни сред хобисти и обикновени потребители.

 

С резиновите 3D принтери след първоначалния печат, обектът трябва отново да бъде излекуван в UV камера, за да се завърши процесът. След това финалният обект трябва да бъде почистен с химикали като изопропанол. Затова ще ви трябва мивка и станция за последващо излекуване. Печатането трябва да се извършва в добре вентилирана зона. Материалите, използвани при резиновото печатане, също трябва да се обработват с ръкавици, те имат силен мирис, са запалителни и изискват специално изхвърляне.

 

Цена Освен ако не сте типът, който построява космически кораб за случайна лична поезия в космоса, цената може добре да бъде още едно голямо предвидение. Резиновите принтери са, като цяло, по-скъпи и по-скъпи за управление от FFF принтери в общи линии, по причини, които сме споменали под "Удобство". Но към всичко това, с всички тези токсични химикали, ви е нужно специализирано пространство за печат, което е добре измислено и подготвено. Нямаше да искате просто да сложите един на кухненския плот. Вероятно ще ви трябва просторна стая с прозорци и/или вентилационно оборудване.

 

Скорост и обем Накрая, обемът на изграждане и скоростта. FFF принтерите са като цяло способни за по-големи обеми от техните резинови съпоставители, и склонни да бъдат по-бързи. Това се дължи на факта, че SLA лазерите имат много малка повърхност, което означава, че им отнема повече време да покрият всяко слой, а резултатните части изискват по-обширни изисквания за последваща обработка. Със FFF системите също можете да намалите нивото на засипване в част, нещо, което помага да се намалят времената за изпълнение.

 

Ясно е, че има много обрати за вземане под внимание, и това е, най-много, повърхностно погледнатите най-големи неща, които може да искате да прегледате при вземането на вашето решение.

Да преминем към самите принтери, започвайки с бюджетните варианти.

 

3D принтери под $500 FFF/FDM 3D Принтери Creality Ender 3 От $159

 

Creality Ender 3 С голямото си работно пространство от 220 x 220 x 250 мм, Creality Ender 3 прави силно изявление още от самото начало. Този 3D принтер се предлага като комплект, който трябва да сглобите сами. Въпреки че устройството използва дизайн с отворен код, сглобяването е доста непретенциозно и може да бъде завършено за около един час или два - производителите казват два часа. Комплектът включва всичко необходимо за настройката му.

 

Този 3D принтер е отличен избор както за начинаещи, така и за всеки, който търси достъпен 3D принтер. Той е много обичан, предимно защото предлага прилични възможности за печат на много конкурентна цена, има силна общност зад себе си, което означава много поддръжка, и разполага с щедър капацитет за своя клас. Creality Ender 3 също идва с подгряваща се платформа за изграждане, режим за възстановяване на захранването и възможност за лесен печат с гъвкави материали.

 

Правилната калибровка е ключът за извличане на най-доброто от това устройство. Контролът на качеството е съобщаван като възможен проблем с Ender 3. Например някои потребители са се оплаквали, че основата на принтера е неравна, което прави цялата структура да се тресе леко.

 

С това предвид, има няколко неща, за които трябва да сте сигурни, докато настройвате принтера си. Добра идея е да се уверите, че всички винтове и гайки са затегнати на устройството. Също така трябва да нивелирате повърхността за изграждане на принтера относно върха на дюзата. Дюзата трябва да бъде на еднакво разстояние от платформата по цялата повърхност. Самата екструдер трябва да бъде калибриран, така че да не над- или под-екструдира материала. Също така е добра идея да регулирате напрежението на коланите, за да се елиминират проблеми с точността като призрачни и преместване на слоеве.

 

Ако това звучи малко обезпокоително, вие сте прави - може да е. Но ако издържите на тревогите и успешно калибрирате вашия Ender 3 и го направите перфектно работещ, принтерът е способен да произвежда части с качество, близко до това на по-скъпите устройства. Той може да печата с максимална скорост от 200 мм/с, има максимална резолюция на слоя от 0,1 мм и прецизност при печат от ± 0,1 мм.

 

Original Prusa Mini+ $459 (полу-сглобен)

 

$429 (комплект)

 

Original Prusa Mini+ Изображение от prusa3d.com Original Prusa Mini+ е 3D принтер с отворена рамка с работно пространство от 180 x 180 x 180 мм. Ако решите да закупите DIY комплекта, трябва да го сглобите и да пуснете принтера да изпълни самопроверка, за да се уверите, че всичко е наред, преди да използвате устройството. И след това принтерът изисква да извършите калибрация на първия слой, за да се уверите, че дюзата е на правилната височина от строителната платформа, за да доставя молещ се филамент. Тази калибрация е много по-лесно казано, отколкото направено и може да бъде процес на опит и грешка.

 

Така че, за разлика от предварително сглобените машини, ​​Original Prusa Mini+ изисква някакво копаене и настройки, преди да можете да се насладите на удоволствието да се възхищавате на първия си печат. Явно това не е било забравено от производителите, тъй като много любезно включват малък пакет гумени мечета, за да си ги почастите след завършване на определени стъпки в ръководството. Вземате ли бележки, IKEA?

 

След като тези препятствия са преодолени обаче, няма много на какво да се критикува. Prusa Mini+ винаги предлага впечатляващо качество на печат с добър детайл и никакви видими недостатъци както при стандартната 150-микронова настройка на качеството, така и при настройката от 200 микрона, която е оптимизирана за скорост. Той може да печата с различни типове филаменти от трети страни и (за принтер с отворена рамка) работи тихо.

 

Ако не ви пречи неудобството от първоначалната настройка и трябва да държите запалими предмети, любопитни домашни любимци и деца далеч от горещия екструдер, Original Prusa Mini+ е надежден принтер и, за своята цена, умно покупка.

 

Resin 3D принтери Anycubic Photon Mono 4K $219

 

В света на смолените принтери Anycubic Photon е толкова евтин, колкото могат да бъдат. Първоначалната настройка е относително лесна. Принтерът се доставя предварително сглобен, като производителите изискват само да завъртите копчето на вратата и да нивелирате леглото на принтера.

 

Този принтер на базата на LCD SLA е с ръкавици, маска, филтри, USB флашка с някои модели за тест и бутилка смола, за да започнете. Както бихте очаквали от смолен принтер, Mono 4K осигурява добро качество на печат с много детайли, при хоризонтална резолюция от 35 микрона и разделителна способност на екрана 4K, което е много добро за тази ценова категория.

 

Първоначалните итерации на принтера имаха недостатъка на малък обем на изграждане, но оттогава Anycubic е работил по това, а Mono 4K сега се доставя с обем от 115 х 65 х 155 мм. Освен това, тук са обичайните проблеми, свързани със смолените принтери: необходимост от внимание при работа с токсични материали и управление на тяхното изхвърляне, защитни оборудвания като ръкавици, необходимото допълнително обработване след първия печат, миризмата и необходимостта от добра вентилация, както и неудобството от почистването на принтера правилно.

 

Ако разбирате ограниченията на системата и имате необходимите познания за управление на смолени принтери, този вариант е добър избор, който определено няма да ви изплаши портмонето. Ценовата етикета може да изглежда подозрително нисък, но Photon изпълнява обещанията си.

 

Elegoo Mars 3 Pro 4K $300

 

Elegoo Mars 3 Pro 4K е още един бюджетен смолен 3D принтер, който прави добър случай за разглеждане. Въпреки името си, Mars 3 Pro не непременно доставя извънземно представяне. Но това, което прави, го прави достатъчно добре.

 

Производителят му изтъква, че с използването на монохромни LCD екрани, този принтер е способен за по-бързи времена за втвърдяване на слоя, по начин, който намалява времето за изработка на частите. Устройството има скорост на печат от 30-60 мм/ч, което съответства на 50 мм/ч на Anycubic Photon, например. Това, както и качеството и леснотата на употреба на Mars 3 Pro, са характеристиките, които го правят привлекателен избор.

 

Той се доставя напълно сглобен, така че няма нужда да се тревожите за проблемите при сглобяването му. Той също разполага с обем на изграждане от 143.3 х 89.6 х 175 мм, печата с височина на слоя от само 10 микрона и работи с материали от трети страни. Така че, въпреки че статистиката му може да не ви изненада, той има всички функции, които бихте очаквали от система в тази ценова категория.

 

Отново, като имаме предвид цената му, ограниченията на този принтер са повече свързани със смолните принтери като цяло - използването на опасни материали и грижите и управлението, които изискват - отколкото грешки в самия принтер.

 

Creality HALOT-ONE PRO $239

 

Новата серия бюджетни SLA системи на Creality продължава да придобива популярност сред тези, които търсят начин да преминат от филамент към смолен 3D печат. Благодарение на разработения от самата компания светлинен двигател, HALOT-ONE е казано да излъчва светлина с поне 80% равномерност, което гарантира, че обектите могат да бъдат произвеждани последователно, един след друг.

 

За много евтината машина, тя идва с изненадващо голям брой функции, включително WiFi връзка, дистанционно мониториране на печата и интегрирана единица за филтрация на въздуха. Очевидно има някои недостатъци при закупуването на нискокачествена система. По отношение на резолюцията, например, вече има много 4K и дори 8K 3D принтери, които биха надвишили HALOT-ONE в тази област.

 

Въпреки това, ако търсите начин да влезете в смолните 3D принтери, било то за моделарство или други настолни задачи, HALOT линията на Creality може да бъде за вас.

 

LulzBot Mini 2 $1,295

 

Принтер LulzBot Mini 3D Печатна област от 160мм x 160мм x 180мм, минимална резолюция на слой от 0.05мм, пълен вграден процесор, дисплей, хардуер и софтуер с отворен код, LCD със слот за SD карта - има много характеристики, които може да харесате при LulzBot Mini 2.

 

Системата разполага с 3D Titan Aero горещ енд и преизработен механизъм за подаване на филамент. Това означава, че Mini 2 може лесно да печата с гъвкави филаменти, докато преди това бихте трябвало да инсталирате персонализиран инструмент. Принтерът вече има и преизработено печатно легло, за да се справи с всякакви проблеми с изкривяване и адхезия.

 

Mini 2 се доставя напълно сглобен и включва някои съществени подобрения спрямо предшественика си. Новата електроника и мотори означават, че устройството е много по-тихо по време на работа. LulzBot също е запазил размерите му, но успява да увеличи обема за изграждане с още 20%, и най-важното, системата вече не е нужно да бъде свързана към компютър, за да печата.

 

Леснотата на употреба е също важен аспект при Mini 2. Той автоматично задава височината на екструдера и нивелира леглото преди всяко печатане, така че няма нужда от настройка. Освен това, вместо стандартните загряващи плочи на LulzBot, Mini 2 разполага с Модулен система за печатно легло, което може лесно да се премахне. Така че, ако желаете, можете да преминете към стъклено покритие, като придадете на устройството гъвкавост за печат с по-широк набор от материали.

 

Недостатъците са, че има доклади за отделни проблеми при опита за смяна на печатни материали, като топената смола понякога засмуква машината. Освен това, качеството на печатите не винаги е последователно, принтерът не се доставя с филамент, и фактът, че има отворена рамка, която не закрива дюзата, е нещо, което трябва да се има предвид.

 

Original Prusa i3 MK3S+ $899 (сглобен)

 

$649 (комплект)

 

Снимка от prusa3d.com Original Prusa отново е тук, този път с MK3S+, подобрение на предишния MK3S. Освен мъчителното име, Original Prusa i3 MK3S+ (надалеч "принтерът" или "MK3S+") има доста, на което да бъде горд и е ясно проектиран с потребителя в ум.

 

Например, премахването на отпечатаните обекти от леглото може да бъде проблем при много настолни 3D принтери. За да се справи с това, Prusa предлага три вида повърхности за печат: гладка, текстурирана и копринена, за да бъде по-лесно да се обработват различни материали без да е необходимо добавяне на отделителни слоеве или предварителна подготовка на повърхността.

 

MK3S+ се характеризира с обем за изграждане от 250 x 210 x 210 мм, доставя много добро качество на печат, работи с материали на трети страни и разполага с удобни функции като автоматична калибрация, автоматично нивелиране на мрежовото легло, детекция на удар, инфрачервен сензор за филамент, по-тихи мотори и цяла серия от корекции на грешки и минорни подобрения. Това кулминира в значително подобрено потребителско изживяване.

 

За принтер, който струва под $1,000, определено е атрактивно предложение. Въпреки това, освен ако не сте готови да доплатите още $250, първо трябва да се изправите с няколко часа монтаж на комплекта. Ако сте от типа хора, които виждат чашата наполовина пълна, това може да означава, че ще научите много за принтера по време на процеса и по-късно ще можете да разрешавате проблеми. Недостатъкът е, че загубвате пълната гаранция и запазвате само гаранцията за частите.

 

В съответствие с твърденията на производителите обаче, сглобяването е леко. Не се изисква запояване, и всички кабели са предварително изрязани, така че всичко, което трябва да направите, е да ги свържете. Независимо дали ще изберете комплекта или не, веднъж като издържите (разходите или труда), на другата страна има принтер, който ще достави висококачествени 3D модели и е много лесен за употреба.

 

Ankermake M5 $699

 

Както бихте очаквали от още един от 3D принтерите, финансирани чрез Kickstarter, в нашия списък, Ankermake M5 също си е набрал последователство от страстни фенове сред общността на производителите. Точно като Bambu Lab X1, M5 се рекламира като бърза машина, в този случай предлагаща "до пет пъти по-бързо печатане" от конкурентите си.

 

От момента на пускането си, Ankermake не е подкрепил тези твърдения, като наименова машините, с които е тествал M5, но високопопулярната му система обикновено е получавала положителни отзиви. Тези обикновено са хвалили достъпността, предоставяна от функционалността за автоматично нивелиране на леглото на M5, неговата способност да печата с високи скорости без вибрации и неговите възможности за мониторинг на печатите.

 

Поради това фирмата-майка на Ankermake, Anker Innovation, по голяма част е успяла с първия си опит да се премести от сферата на потребителските технологии в настолните 3D принтери. Ако трябва да се каже нещо критично, M5 се счита за относително шумен, докато липсват някои портове - особено за SD карти. Но ако търсите лесен за употреба, бюджетен настолен 3D принтер, системата е трудно да не се препоръча.

 

Dremel DigiLab 3D45 $1,999

 

Предимно 3D45 се рекламира като изключително безопасна и надеждна система. Производителите отиват толкова далеч, че казват, че машината е най-надеждният 3D принтер на пазара, след като е бил "ударен, изпуснат, [и] влачен" хиляди часове на тестове.

 

При 255 x 155 x 170 мм, обемът на печат на 3D45 не е най-голям в класа си, но е достатъчно добър, за да се справи с множество приложения. Той разполага с напълно затворена камера за изграждане, не само за да защити потребителите от всякакви потенциално вредни изпарения и да държи горещият екструдер извън обсега, но и за да поддържа температурата на камерата за изграждане, да премахне изкривяването и да направи премахването на печатите по-лесно.

 

Вратата и капакът са прозрачни и могат да бъдат отворени по време на операцията, така че, ако искате, можете да се забавлявате с вашата изградена структура. 3D45 е способен да печата с резолюция от 50 микрона - достатъчно, за да се улавят елаборативни детайли, разполага с LCD екран от 4,5 инча, за да подобри лесността на използване на устройството, се доставя с 8 GB вътрешна памет и има камера от 720p за мониторинг на прогреса.

 

Другите предимства включват съвместимост с WiFi, както и вградени Ethernet и USB портове, така че можете да печатате от облака, през безжична мрежа или просто като включите USB флаш устройство. Също така можете да свържете няколко принтера към един компютър или няколко компютъра към един принтер, за да управлявате печатните опашки отдалечено. Ако използвате филамент на Dremel, RFID четеца на 3D45 ще открие намотайката, ще разпознае типа филамент и ще настрои настройките си, за да съответстват.

 

Така че ясно, освен безопасността и надеждността, Dremel DigiLab 3D45 е създаден и за предоставяне на безпроблемно изживяване с много гъвкавост. Но има един замесен момент.

 

Въпреки че 3D45 работи най-добре със собствените си материали, неговата производителност пада с филаменти на трети страни. За начало, мотата на Dremel са специално проектирани за страничното отделение на 3D принтера; така че, ако използвате други, трябва да се приспособите и да използвате чуждестранните мота извън принтера (например с външен държач за мота филамент) и да подавате филамента в екструдерната система.

 

С третостранни филаменти има доклади за недостатъчно подаване на материала и дори спиране изцяло, което води до лоши завършета и непълни 3D печати. Затова, ако сте потребител, който обича да експериментира с различни материали за филаменти, 3D45 може да не е за вас. Въпреки това, ако се държите в екосистемата на Dremel, този принтер е сигурна ставка.

 

3D принтери за смола

 

Anycubic Photon Mono X 6Ks $349

 

Anycubic Photon Mono X 6Ks е още един MSLA апарат с някои вълнуващи подобрения спрямо предшественика си Mono. Освен че разполага с три пъти по-висока максимална скорост на печат (сега до 60 мм/ч), системата има много по-голям обем за изграждане от 195,84 x 122,4 x 200 мм и възможност за управление на принтера с мобилно приложение.

 

Освен това Mono X разполага с Z-ос, който намалява риска от отклонение на слоята - постигнат с подобрената стабилност на движението от двоен линеен релс и комбинация от стъпков мотор и гайка за разпореждане. Машината разполага също с нова матрица от кварцови лампови мъниста, които осигуряват UV източника му на светлина, и 9,1-инчов 6K монохромен LCD за предоставяне на висококачествени печати.

 

Освен че позволява по-бърз печат, новоусъвършенстваният източник на светлина на системата трябва да издържи по-дълго време, за няколко хиляди часа.

 

Относно производителността, Mono X се представя достатъчно добре. Печатите са точни и трудно е да се намери нещо за забележка. Дори включва удобен файл за намиране на оптималния режим на експонация, който печата осем квадрата с различни експонации, за да намери оптималната настройка. С предшественика си, потребителите съобщават, че понякога откриват отпадъци от изпечена смола, които остават в резервоара след печатане, но освен това, трудно ще намерите някакви очевидни грешки с този 3D принтер.

 

Original Prusa SL1S SPEED $1999

 

Photo от prusa3d.com Prusa Research отново се появява с още един устройство с отворен код, този път с принтер MSLA - Original Prusa SL1S SPEED.

 

SL1S SPEED се гордее с подобрено качество на печат спрямо предходния SL1, 25% по-голям обем за печат и 1,4-секундно време на експонация на слой при използване на прозрачна смола. Със стандартни, непрозрачни ​​смоли с дължина на вълната 405 нм, принтерът също може да постигне време на експонация от 1,6 секунди на слой. Така че, може да се каже, че Prusa Research е направил доста, за да подобри предишното си издание.

 

SL1S разполага също с монохромен LCD с резолюция 2560 х 1620p и 5,96 инча, с продължителност на живота 2000 часа. Той има обем за печат на 127 x 80 x 150 мм, минимална височина на слоя от 0,05 мм и поддържа смоли на трети страни. Тази увеличена капацитетност, заедно с по-бързата скорост на печат, означава, че може да завърши най-големите печати, за които е способен, за по-малко от четири часа при височина на слоя от 0,05 мм или за три часа при увеличена височина на слоя от 0,1 мм.

 

Освен това тежкото алуминиево тяло на SL1S е проектирано да минимизира вибрациите и да подобри качеството на печат. Той също разполага с механизъм за бързо освобождаване, който поддържа калибрацията по Z-ос, като резултатът са по-добри печати.

 

Има и други подобрения, които подобряват потребителското изживяване с SL1S. Те включват наклонена платформа за изграждане, която позволява на незапечатаната смола да се стеква обратно в резервоара, активен филтър за въглерод, който абсорбира миризмите и намалява токсините, и възможността за пълноотдалечено управление, когато е необходимо.

 

За разлика от някои от другите машини на компанията, Prusa не предлага комплект за самостоятелно сглобяване с този принтер. Той идва напълно сглобен, така че нямате опцията да спестите малко, като изберете да го настроите сами. Но като имате предвид, че много принтери от класа на професионалните SLA струват значително повече от 3000 долара, SL1S е устройство, което определено заслужава внимание.

 

3D принтери над 2000 долара FFF/FDM 3D принтери

 

UltiMaker S5 6950 долара

 

Ultimaker 3D принтер На цена от 6,950 долара, Ultimaker S5 е настолен FFF 3D принтер, който явно е насочен към професионалния, висок клас пазар. С такава цена, S5 има малко място за оправдания и се стреми да оправдае тази цена доста благоразумно. Той има вкусен дизайн, който е приятен за окото, с добре осветен интериор, който изглежда добре и разполага с вградена камера, така че той служи за функционален цел.

 

Машината има обем за изграждане от 330 x 240 x 300 мм, което е достатъчно голямо за настолен 3D принтер. Този голям обем за печат ви позволява да създавате по-големи модели или да имате повече части на печатната плоча, за да подобрите ефективността си. S5 е съвместим с над 200 материала, включително стъкло с висока якост и филаменти от карбонова фибра, разполага с автоматично нивелиране на леглото и има WiFi и Ethernet свързаност, така че можете да управлявате печатите от вашия компютър или мобилно устройство.

 

Ultimaker S5 също разполага със стъклена печатна плоча, както и с анодизиран алуминиев печатен плот, което трябва да направи печатането с инженерни материали по-лесно. Благодарение на затворената си камера за изграждане, системата може да поддържа контрол върху температурата и въздушния поток за по-надеждно 3D печатане, докато нейните сензори могат да приостановят печатането, ако изтече филаментът, преди печатите да бъдат разрушени.

 

S5 също разполага с двойни екструдери с глави за печат, които могат да бъдат отстранени и персонализирани. Възможността за депозиране на два материала отключва по-сложни, технически трудни възможности за 3D печатане. Например с пространства или навеси, можете да печатате с материал по ваш избор, в комбинация с PVA подпорки, които по-късно могат да бъдат разтворени във вода.

 

Много впечатляващо. Но на такава цена, S5 трябва да е. В крайна сметка, ако цената не е проблем, няма много за забележка в S5. За професионалисти и малки бизнеси той е разумен избор.

 

Markforged Mark Two 17,490 долара (приблизително)

 

Ако сте готови да отделите още малко пари, можете да си закупите флагманската машина 'CFD' на Markforged. Въпреки че все още технически работи с технологията FFF, Mark Two предоставя на потребителите уникалната възможност да печатат части, подсилене с въглеродни влакна, които са толкова здрави и издръжливи, че могат да заменят механични алуминиеви алтернативи. Това прави системата малка, но мощна, тъй като може да се използва на настолен плот за създаване на компоненти с индустриален клас.

 

Освен че е съвместим с Onyx материала на Markforged, машината също е лесна за поддръжка - особено за по-висок клас екструдираща единица. Части с високо триене като накрайници и хранилни тръби са позиционирани на леснодостъпни места, докато печатният плот може да се почиства и замени без да се нарушава повторяемостта на печата. От друга страна, рамерът на печатната площ на Mark Two от 320 x 152 x 154 мм е далеч не най-голям на пазара, така че тези, които купуват машината за по-големи сглобявания, вероятно ще бъдат разочаровани.

 

Тъй като системата е ценена на края на около 20 000 долара, вероятно ще бъде в ценовия диапазон само на професионалисти в областта на дизайна и производството. Въпреки това, възможностите за 3D печатане на найлон, подсилен с въглеродни влакна, на Mark Two могат да си заслужат разходите за някои, особено ако имат за цел създаването на части за продължителна външна употреба, които биха били невъзможни по друг начин.

 

Desktop Metal Fiber LT От $3495 на година

 

Имате желание за индустриален 3D принтер, но не може да си позволите да платите началната цена за притежаване на един? Desktop Metal може да има точната система за вас. Подобно на Markforged с Mark Two, Desktop Metal е изградил Fiber LT около специфична технология за FFF, която позволява непрекъснато подсилване с влакна на части. Обаче, за разлика от Mark Two, Fiber се маркетира чрез модел на абонамент, по начин, който може да го направи достъпен за по-широка аудитория.

 

Захранван от процес, наречен 'Micro Automated Fiber Placement', машината позволява производството на части, които са по-здрави от стомана, по-леки от алуминий и способни да работят при температури до 250°C. Благодарение на широката си съвместимост с композити като PEEK, PEKK и подсилени найлони, Fiber също е казано, че има широкообхватни приложения, включително тези в печелившите автомобилния и електронния сектори.

 

Отново, обемът за печат на машината от 305 x 240 x 270 мм вероятно ще бъде главният ограничител за разгъртване на Fiber в мащаб. Въпреки това говорим за настолна система все пак, и компактният й формат може дори да е положителен за тези, които работят в уютни работилници.

 

Смола Formlabs Form 3+ $2499

 

Form 3+ е SLA система с обем за изграждане от 145 х 145 х 185 мм, която доставя печати с минимално разделение на слоя от 25 микрона - далеч под 40 микрона, които могат да бъдат забелязани от човешкото око! Според Formlabs, принтерът дължи тази точност на персонализираното си единица за обработка на светлина (LPU), която използва ефективен набор от обективи и огледала.

 

Form 3+ също разполага с някои хитрости, включително калибриране с затворена петля, където оптичните сензори на принтера непрекъснато коригират за мащаба и мощността, дори откривайки прах. Formlabs го нарича 'непрекъснато печатане'. Системата постоянно следи производителността си чрез сензори, които ще ви известят, когато е необходимо, за да се гарантират оптимални условия за печат.

 

Освен това има и обичайните допълнения, които идват с принтер в този ценови диапазон: USB, Ethernet и безжична връзка, отдалечено печатане чрез облака, интерактивен сензорен екран с резолюция 1280 × 720p и софтуер, който ви позволява да контролирате флот от принтери, ако решите да създадете ферма за печат.

 

Когато става въпрос за обичайното оплакване за принтерите на Formlabs, ние не можем да намерим много. Въпреки че има някои съобщения за калъфи, ние не можем да потвърдим проблемите на всеки, който печата с Form 3+. Вероятно ще се борите с изпечена смола, но това е част от SLA процеса. Някои изпитващи също съобщават, че цената за принтера е евтината част, като смолата и частите за принтера на Formlabs са по-скъпи от техните конкуренти. Но все пак, това са забележки, а не осъдителни присъди. Form 3+ е качествен принтер, който би трябвало да позволи на сериозни издатели да се погрижат за своите изисквания за печат.


TPU е термопластичен еластомер, който комбинира твърдостта на пластмасите с гъвкавостта на гумите. Той е химически съставен от твърди и меки сегменти, които му придават уникалните свойства.

прочети още

Контролерът(Controller) е устройство или платка, която управлява всички функции на 3D принтера, включително движението на моторите, температурата на екструдера, скоростта на принтиране и други параметри.

прочети още

Моторите(Motors ) се използват за движение на платформата и главата на екструдера в трите оси (X, Y и Z), както и за подаване на материала през екструдера.

прочети още

Лагерите и водачите(Bearings and Guides) позволяват на платформата и главата на екструдера да се движат плавно и точно по време на принтиране, осигурявайки висока прецизност на изработката.

прочети още

Дюзата (Nozzle) е малък отвор, през който материалът се излиза от екструдера и се нанася на платформата. Размерът на дюзата определя детайлността и скоростта на принтиране.

прочети още

Работната платформа(Build Platform), известна още като печатна платформа или принтбед, е ключов елемент от 3D принтера, който служи като база за създаване на тримерни обекти.

прочети още

Екструдерът (Extruder) е ключова част от 3D принтера, отговарящ за подаването и формирането на материала, използван за създаване на обектите.

прочети още

Смолата за леене (casting resin) е специализиран вид смола, предназначен за изработка на метални или други типове отливки. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Гъвкавата смола (Flexible Resin) е специализиран вид смола за смолен 3D печат, който се отличава със своята еластичност и гъвкавост. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Устойчивата смола (Tough Resin) е специализиран вид смола за смолен 3D печат, който се отличава със своята изключителна издръжливост и устойчивост на удари. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Стандартната смола (Standard Resin) за 3D печат е един от най-широко използваните видове материали за смолен 3D печат. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Ето някои от ключовите факти и информация за NYLON (Polyamide или найлон) филамента за 3D принтиране:

прочети още

Ето някои от ключовите факти и информация за PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol или полиетилен терефталат гликол) филамента за 3D принтиране:

прочети още

Ето някои от ключовите факти и информация за ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene или акрилонитрил-бутадиен-стирол) филамента за 3D принтиране:

прочети още

Полилактидният (PLA) филамент е един от най-популярните материали за 3D принтиране поради своите различни предимства. Ето някои от основните характеристики и информация за него:

прочети още

Когато говорим за 3D печат, разбира се, повечето биха помислили първо за действителния процес на печат. Въпреки това, адитивното производство включва няколко етапа, от моделиране до крайната част, включително дизайн и оптимизация, слайсване, 3D печат и последваща обработка . Днес ще разгледаме последната стъпка, която се извършва след адитивното производство на части, тя е тази, която ще диктува някои от крайните естетически и механични свойства. Но как можем да се възползваме от последващата обработка? Какви са различните методи и за какво се използват? Открийте отговорите на тези въпроси, плюс 10 причини, поради които последващата обработка заслужава пълното ви внимание.

прочети още

Открийте Своя Път към Творчеството Вашата креативност заслужава да бъде освободена! И ние сме тук, за да ви помогнем да направите това възможно. Нека ви представим нашата безплатна индивидуална консултация за Basic Курса по 3D Принтиране, където вашата визия е в центъра на вниманието. Защо индивидуална консултация? Защото всеки от вас е уникален, и искаме да осигурим точно това, от което се нуждаете, за да развиете вашата креативност и умения в областта на 3D принтирането.

прочети още

Представете си, че можете да изградите цяла машина за диализа, използвайки само 3D принтер. Това може да намали разходите и да елиминира производствените отпадъци. И тъй като такава машина може да бъде произведена извън фабрика, хората с ограничени ресурси или тези, които живеят в отдалечени райони, може да имат по-лесен достъп до това медицинско устройство.

прочети още

С повече от 1000 нервни окончания, човешката кожа е най-голямата сензорна връзка на мозъка с външния свят, осигуряваща богата обратна връзка чрез допир, температура и натиск. Въпреки че тези сложни характеристики правят кожата жизненоважен орган, те също така правят предизвикателство за възпроизвеждане.

прочети още

Говорейки за високите технологии като цяло, терминът "3D печат" е широко използван, въпреки че печатът е само част от процеса. 3D принтерите стават все по-достъпни и по-лесни за използване. Днес всеки може да печата музикални инструменти, бижута, предмети от бита и аксесоари за облекло, тъй като те ви помагат да спестите разходи, за да започнете домашен бизнес.

прочети още

3D печатът, известен също като адитивно производство, бързо се превърна в голям принос за авиационната индустрия. Докато авиацията първоначално използваше адитивното производство предимно за създаване на прототипи, сега използването му се разшири до почти всеки аспект операции по поддръжка, ремонт и основен ремонт (MRO). Ето три начина, по които 3D печатът може да ви спести време и пари:

прочети още

Какво се има предвид, когато някой спомене „3D принтиране“? Медиите, особено масовият маркетинг, представят 3D принтирането като магическа технология на бъдещето, която е способна да възпроизвежда сложни обекти. Но това прави трудно да се определи какво точно е 3D принтирането, технически погледнато. В действителност има много различни технологии за 3D печат , но сега ще разгледаме FDM , върху която се фокусира тази статия и е най-често срещаната.

прочети още

Съвременният свят е немислим без технологии. - 3D Принтирането Е Изобретено През Миналия Век - Методи на 3D Печат:FDM,SLS, SLM,CJP - 3D Принтерите Спасяват Животи - 3D Печат В Космоса - 3D Отпечатана Къща -4D Принтирането

прочети още

От космонавтиката до здравеопазването, 3D печатът революционизира производствените процеси, предлагайки несравнима гъвкавост и ефективност. -серийно производство -специализираните материали за 3D печат -стандартизирани процеси -изкуствен интелект

прочети още

Международен екип, включващ изследователи от Индия, успешно разработи метод за използване на съединение от земни насекоми за производство на екологични полимерни композитни части с метода на 3D печат.От решаващо значение е да се осигури отговорно използване на суровини за 3D печат, за да се постигне цел 12 за устойчиво развитие на ООН, т.е. насърчаване на модели на устойчиво потребление и производство.Сухоземните насекоми са потенциален източник на хитозан поради тяхното изобилие, достъпност и относително високо съдържание на хитин в техните екзоскелети.

прочети още

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ОФИС НА ArtPrint3D! -3D принтирането -инвестиционен портфейл -безплатна първа консултация -курсове и обучения -бизнес възможности Заповядайте при нас в топло и уютно обкръжение

прочети още

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ОФИС НА ArtPrint3D! НЕ ИЗОСТВАЙТЕ, БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ БЪДЕЩЕТО ! ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ОФИС НА ArtPrint3D! -3D принтирането -инвестиционен портфейл -безплатна първа консултация -курсове и обучения -бизнес възможности Заповядайте при нас в топло и уютно обкръжение

прочети още

Наистина е възможно да изтеглите кола. Стерлинг Бакъс, ентусиазиран баща и физик, буквално изтегли и 3D отпечата цял Lamborghini Aventador. Този видеоклип е благодарение на 3D Printing Nerd, YouTuber, който интервюира Стерлинг този месец, за да проследи петгодишното му пътуване. Стерлинг се надява да има Aventador напълно готов до август, когато ще бъде изложен на автомобилно шоу.

прочети още

Тази статия преглежда различните начини за получаване на водоустойчиви части с 3D печат: материали, процеси на 3D печат и опции за финишна обработка. Най-многобройните 3D печатни материали, като PLA, могат да се разрушат, когато са изложени на вода за продължителни периоди, докато металите обикновено развиват ръжда поради окисляване от вода. Материалите с добра водоустойчивост се класифицират като IP 67 и/или IP 68 според кода за защита от проникване. Изработка на водоустойчиви 3D модели без прекалено много обработка на повърхността. Полипропилен (PP), Найлон PA 12, ABS, Поликарбонат Поликарбонатът, PETG , ASA

прочети още

Въпреки малкия си екип, ние от " ArtPrinting3D" сме отдадени на идеята да образоваме и информираме хората и подобряваме площите в нашата родина с помощта на адитивните технологии по-конкретно - 3д принтирането. -Безплатно образование за деца от 4-12г възраст -Подобряване и реновиране на морално остарели градски инфраструктурни обекти -Създаване на мрежа от професионалисти

прочети още

Отпечатване на Бъдещето: Как 3D Принтирането Революционира Земеделието Системи за Завързване на Растения Интелигентни Сензори и Наблюдателни Инструменти Индивидуално Проектирани Селскостопански Инструменти Модели за Проектиране на Ферми Биоразградими Материали за Подобрена Устойчивост

прочети още

Предизвикателствата и Възможностите на Бъдещето: Как 3D Принтирането Променя Кулинарията Персонализирани Хранителни Решения Изследване на Нови Вкусове и Консистенции Оптимизация на Хранителния Процес Проблеми във Хранителната Индустрия

прочети още

Светът на Технологиите с 3D Принтиране за Деца: Игри, Учебни Проекти и Забавление STEM Създадени по Собствен Дизайн Проекти в Класна Среда Решаване на проблеми и Инженерни Умения Математически и Научни Изследвания Подготовка за Бъдещето

прочети още

От Революционните Мечти до Реалността: Как 3D Принтирането Преобразява Автомобилната Индустрия.Автомобилната индустрия, позната си с иновациите и технологичния прогрес, вече е на прага на нова епоха благодарение на 3D принтирането. В тази статия ще проучим защо водещите автомобилни производители обръщат поглед към тази технология и как тя преобразява начина, по който се проектират, произвеждат и поддържат автомобилите.

прочети още

Изследване на Безкрайните Възможности на 3D Принтирането в Космоса: Откриване на Нови Хоризонти Нулева Гравитация, Неограничени Възможности Редуциране на Разходите и Времето Подходящи Материали Перспективи за Бъдещето

прочети още

В сферата на съвременните технологии, 3D принтирането е изправило света на гореща крачка напред. Предимствата на Биоразградимите Материали в 3D Принтирането:Намаляване на Карбоновия Отпечатък, По-Малко Отпадъци, Широка Гама от Приложения. Популярните Биоразградими Материали за 3D Принтиране:PLA, PHA, PETG

прочети още

Революцията на персонализираните 3D принтирани бижута ни отвежда в нова ера на модата и дизайна, където индивидуалността и уникалността стоят в основата на всеки аксесоар.

прочети още

Изграждането на бъдещето чрез 3D принтирани сгради представлява една от най-вълнуващите иновации в строителството. 3D печатът позволява създаването на сложни архитектурни форми, които биха били трудни или невъзможни за изпълнение с традиционни методи. Ефективност Екологичност Дизайн Иновации

прочети още

3D принтирането трансформира медицината, откривайки нови възможности за персонализирано лечение и иновации. 3D принтирането е на прага на революция в медицината, предлагайки решения, които бяха немислими доскоро. Тази статия разглежда ключовите начини, по които тази иновативна технология променя сектора на здравеопазването.

прочети още

Започването с 3D принтирането може да изглежда като голямо предизвикателство, но всъщност е вълнуващо пътешествие в света на създаването. Избор на 3D Принтер, Материали за Печат, Софтуер за 3D Моделиране, Подготовка за Печат, Пост-Процесинг, Общност и Ресурси

прочети още