BG

Един баща и син 3D отпечатаха цял Lamborghini Aventador и изглежда впечатляващо реален.

 Един баща и син 3D отпечатаха цял Lamborghini Aventador и изглежда впечатляващо реален.

Стерлинг започна, като първо изтегли мащабен модел на Aventador в съотношение 1:10, увеличи го, раздели частите и дори добави няколко собствени модификации, като направи колата по-широка. Процесът отне цели 5 години, но резултатите са толкова впечатляващи, че дори Lamborghini се обърнаха за помощ, като дариха части като фаровете на Aventador, които струват цели 5000 долара на брой, и оригинално Lamborghini дръжка за управление, за да заменят Audi дръжката за управление, която преди това беше инсталирана от Стерлинг.

Този видеоклип е благодарение на 3D Printing Nerd, YouTuber, който интервюира Стерлинг този месец, за да проследи петгодишното му пътуване. Стерлинг се надява да има Aventador напълно готов до август, когато ще бъде изложен на автомобилно шоу.

Дизайнер: Стерлинг Бакъс

3D отпечатването на цяла кола звучи отчасти възможно, когато разполагате с промишлено оборудване. Стерлинг разполагаше само с Creality Cr 10S, невероятно основен принтер за хоби проекти, струващ около 350 долара. За да отпечата колата, Стерлинг раздели всички повърхности на малки части с размер 1 квадратен фут, които отпечата и залепи с епоксидно лепило. Представете си, че строите кола, използвайки парчета от пъзел – това е по същество това, което Стерлинг направи. Той доведе принтера до абсолютната му граница, като го използваше непрекъснато в продължение на 15 месеца, преди да умре. Късметлията, успя да отпечата цялата външна обшивка до тогава. Въпреки това имаше една малка проблем…

Вижте, Cr 10S не отпечатва метал или карбонова фибра. Той отпечатва с обикновен PLA филамент, който е чудесен за малки играчки… но не и за големи спортни автомобили. PLA има температура на стъклен переход от 50-60°C (131-140°F), което означава, че на тези температури той започва да се стопява и да се изкривява. Това е проблем, когато имате външни температури, които понякога достигат 50°C, и V12 двигател под капака, който определено преминава тези температури. За да се справи с това, Стерлинг покри всеки отделен елемент с 6 слоя карбонова фибра (3 отгоре и 3 отдолу), запечатвайки карбоновата фибра върху панелите, за да гарантира, че няма изкривявания или мехурчета. След като всеки панел беше придружен с карбоновата фибра, Стерлинг ги покри с автомобилна основа и започна да шкурка всеки парче до съвършенство заедно със сина си.

Връхът на Aventador са фаровете, които явно струват по 5 хиляди долара на брой. Все пак, когато Стерлинг започна проекта си, думата достигна до ръководителите на Lamborghini, които решиха да му подарят два оригинални фара на Aventador, спестявайки 10 хил. долара. Предното стъкло на оригиналния Aventador струва още 4,000 долара, но Стерлинг се справи с предното стъкло от микробус Pacifica, което беше изрязано до подходящ размер. Задните фарове, обаче, Стерлинг отпечата сам, тъй като широкото кузовно строителство, към което се стремеше, нямаше да побере стандартните фарове на Lamborghini.

Може би най-трудната част от конструкцията беше да се разберат правилно характерните за Aventador врати със странично отваряне. Дори като физик, това беше нещо, което Стерлинг просто не можеше да изгради… и пантите на вратите на Lamborghini струват по хиляда долара на брой. Късметлията, Стерлинг не беше единственият, който в този момент 3D отпечатваше Aventador. Друг хобиист, който строеше свой собствен Aventador, имаше някои излишни панти, които му подари.

Най-впечатляващото факт е, че цялата кола е построена от нулата. Вместо да разглобиш бракувана кола и да сложиш на нея външните елементи на Aventador, Стерлинг построи шасито си ръчно, заварявайки метални парчета заедно, за да оживи колата си. Металното шаси след това ще държи всяко отделно PLA и карбоново влакно, създавайки естетиката на колата.

Вероятно се чудите какво направи Стерлинг за двигателя (все още не е възможно да се 3D отпечатат такива). Под капака на Aventador (отзад) не е характерният V12 на Lamborghini, а LS1, V8 произведен от GM и използван в Corvette. Скоростната кутия на Aventador, забавно, също не е стандартен за Lamborghini, а е взета от Porsche 911.

След като Стерлинг завърши окончателната си работа (включително изработването на интериора), директорът по маркетинг на Lamborghini погледна напредъка му, само за да пусне главата си и да види, че в колата е инсталирано Audi дръжка за управление. Много Lamborghinis използват части на Audi, спомена Стерлинг, подчертавайки, че Audi и Lamborghini са собственост на една и съща компания, VW. Колоната за управление на Aventador, например, е същата, която се намира в Audi колите, така че изглеждаше естествен избор за Стерлинг. Той нямаше дръжка за управление на Aventador, затова реши да остане с Audi, която се вписваше перфектно в колоната – нещо, което директорът по маркетинг на Lamborghini не одобри. Два седмици по-късно Стерлинг откри дръжка за управление на Lamborghini в пощата си директно от Италия. Италианците не обичат, когато се пипа традицията, било то да слагате кетчуп в пастата си или Audi дръжка за управление в Aventador!

Цялостната конструкция все още има нужда от някои корекции, а Стерлинг се надява да даде на колата боя в червено, бяло и черно, когато всичко е готово. 3D отпечатаният Aventador тежи само около 2700 паунда, което го прави значително по-лек от оригинала, който достига 4000 паунда. За сега Стерлинг все още работи по завършването на външния вид на колата, както и по настройката на някои от електрическите части на колата, както и на интериора – нещо, което той се надява да завърши преди август. 3D отпечатаният Aventador трябва да направи първото си подходящо появяване в Бандимер Спийдуей близо до Детройт на 13 август.


TPU е термопластичен еластомер, който комбинира твърдостта на пластмасите с гъвкавостта на гумите. Той е химически съставен от твърди и меки сегменти, които му придават уникалните свойства.

прочети още

Контролерът(Controller) е устройство или платка, която управлява всички функции на 3D принтера, включително движението на моторите, температурата на екструдера, скоростта на принтиране и други параметри.

прочети още

Моторите(Motors ) се използват за движение на платформата и главата на екструдера в трите оси (X, Y и Z), както и за подаване на материала през екструдера.

прочети още

Лагерите и водачите(Bearings and Guides) позволяват на платформата и главата на екструдера да се движат плавно и точно по време на принтиране, осигурявайки висока прецизност на изработката.

прочети още

Дюзата (Nozzle) е малък отвор, през който материалът се излиза от екструдера и се нанася на платформата. Размерът на дюзата определя детайлността и скоростта на принтиране.

прочети още

Работната платформа(Build Platform), известна още като печатна платформа или принтбед, е ключов елемент от 3D принтера, който служи като база за създаване на тримерни обекти.

прочети още

Екструдерът (Extruder) е ключова част от 3D принтера, отговарящ за подаването и формирането на материала, използван за създаване на обектите.

прочети още

Смолата за леене (casting resin) е специализиран вид смола, предназначен за изработка на метални или други типове отливки. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Гъвкавата смола (Flexible Resin) е специализиран вид смола за смолен 3D печат, който се отличава със своята еластичност и гъвкавост. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Устойчивата смола (Tough Resin) е специализиран вид смола за смолен 3D печат, който се отличава със своята изключителна издръжливост и устойчивост на удари. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Стандартната смола (Standard Resin) за 3D печат е един от най-широко използваните видове материали за смолен 3D печат. Ето някои от ключовите факти и информация за нея:

прочети още

Ето някои от ключовите факти и информация за NYLON (Polyamide или найлон) филамента за 3D принтиране:

прочети още

Ето някои от ключовите факти и информация за PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol или полиетилен терефталат гликол) филамента за 3D принтиране:

прочети още

Ето някои от ключовите факти и информация за ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene или акрилонитрил-бутадиен-стирол) филамента за 3D принтиране:

прочети още

Полилактидният (PLA) филамент е един от най-популярните материали за 3D принтиране поради своите различни предимства. Ето някои от основните характеристики и информация за него:

прочети още

Когато говорим за 3D печат, разбира се, повечето биха помислили първо за действителния процес на печат. Въпреки това, адитивното производство включва няколко етапа, от моделиране до крайната част, включително дизайн и оптимизация, слайсване, 3D печат и последваща обработка . Днес ще разгледаме последната стъпка, която се извършва след адитивното производство на части, тя е тази, която ще диктува някои от крайните естетически и механични свойства. Но как можем да се възползваме от последващата обработка? Какви са различните методи и за какво се използват? Открийте отговорите на тези въпроси, плюс 10 причини, поради които последващата обработка заслужава пълното ви внимание.

прочети още

Открийте Своя Път към Творчеството Вашата креативност заслужава да бъде освободена! И ние сме тук, за да ви помогнем да направите това възможно. Нека ви представим нашата безплатна индивидуална консултация за Basic Курса по 3D Принтиране, където вашата визия е в центъра на вниманието. Защо индивидуална консултация? Защото всеки от вас е уникален, и искаме да осигурим точно това, от което се нуждаете, за да развиете вашата креативност и умения в областта на 3D принтирането.

прочети още

Представете си, че можете да изградите цяла машина за диализа, използвайки само 3D принтер. Това може да намали разходите и да елиминира производствените отпадъци. И тъй като такава машина може да бъде произведена извън фабрика, хората с ограничени ресурси или тези, които живеят в отдалечени райони, може да имат по-лесен достъп до това медицинско устройство.

прочети още

С повече от 1000 нервни окончания, човешката кожа е най-голямата сензорна връзка на мозъка с външния свят, осигуряваща богата обратна връзка чрез допир, температура и натиск. Въпреки че тези сложни характеристики правят кожата жизненоважен орган, те също така правят предизвикателство за възпроизвеждане.

прочети още

Говорейки за високите технологии като цяло, терминът "3D печат" е широко използван, въпреки че печатът е само част от процеса. 3D принтерите стават все по-достъпни и по-лесни за използване. Днес всеки може да печата музикални инструменти, бижута, предмети от бита и аксесоари за облекло, тъй като те ви помагат да спестите разходи, за да започнете домашен бизнес.

прочети още

3D печатът, известен също като адитивно производство, бързо се превърна в голям принос за авиационната индустрия. Докато авиацията първоначално използваше адитивното производство предимно за създаване на прототипи, сега използването му се разшири до почти всеки аспект операции по поддръжка, ремонт и основен ремонт (MRO). Ето три начина, по които 3D печатът може да ви спести време и пари:

прочети още

Какво се има предвид, когато някой спомене „3D принтиране“? Медиите, особено масовият маркетинг, представят 3D принтирането като магическа технология на бъдещето, която е способна да възпроизвежда сложни обекти. Но това прави трудно да се определи какво точно е 3D принтирането, технически погледнато. В действителност има много различни технологии за 3D печат , но сега ще разгледаме FDM , върху която се фокусира тази статия и е най-често срещаната.

прочети още

Съвременният свят е немислим без технологии. - 3D Принтирането Е Изобретено През Миналия Век - Методи на 3D Печат:FDM,SLS, SLM,CJP - 3D Принтерите Спасяват Животи - 3D Печат В Космоса - 3D Отпечатана Къща -4D Принтирането

прочети още

От космонавтиката до здравеопазването, 3D печатът революционизира производствените процеси, предлагайки несравнима гъвкавост и ефективност. -серийно производство -специализираните материали за 3D печат -стандартизирани процеси -изкуствен интелект

прочети още

Международен екип, включващ изследователи от Индия, успешно разработи метод за използване на съединение от земни насекоми за производство на екологични полимерни композитни части с метода на 3D печат.От решаващо значение е да се осигури отговорно използване на суровини за 3D печат, за да се постигне цел 12 за устойчиво развитие на ООН, т.е. насърчаване на модели на устойчиво потребление и производство.Сухоземните насекоми са потенциален източник на хитозан поради тяхното изобилие, достъпност и относително високо съдържание на хитин в техните екзоскелети.

прочети още

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ОФИС НА ArtPrint3D! -3D принтирането -инвестиционен портфейл -безплатна първа консултация -курсове и обучения -бизнес възможности Заповядайте при нас в топло и уютно обкръжение

прочети още

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ОФИС НА ArtPrint3D! НЕ ИЗОСТВАЙТЕ, БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ БЪДЕЩЕТО ! ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ОФИС НА ArtPrint3D! -3D принтирането -инвестиционен портфейл -безплатна първа консултация -курсове и обучения -бизнес възможности Заповядайте при нас в топло и уютно обкръжение

прочети още

За да изберете правилния 3D принтер за вас, винаги трябва да вземете предвид няколко съображения: бюджет, ниво на умения и разбира се, какви неща искате да отпечатвате. -Сливане на филамент (FFF) (FDM) И FFF, и FDM -Стереолитография (SLA) и Дигитално Осветяване (DLP)

прочети още

Тази статия преглежда различните начини за получаване на водоустойчиви части с 3D печат: материали, процеси на 3D печат и опции за финишна обработка. Най-многобройните 3D печатни материали, като PLA, могат да се разрушат, когато са изложени на вода за продължителни периоди, докато металите обикновено развиват ръжда поради окисляване от вода. Материалите с добра водоустойчивост се класифицират като IP 67 и/или IP 68 според кода за защита от проникване. Изработка на водоустойчиви 3D модели без прекалено много обработка на повърхността. Полипропилен (PP), Найлон PA 12, ABS, Поликарбонат Поликарбонатът, PETG , ASA

прочети още

Въпреки малкия си екип, ние от " ArtPrinting3D" сме отдадени на идеята да образоваме и информираме хората и подобряваме площите в нашата родина с помощта на адитивните технологии по-конкретно - 3д принтирането. -Безплатно образование за деца от 4-12г възраст -Подобряване и реновиране на морално остарели градски инфраструктурни обекти -Създаване на мрежа от професионалисти

прочети още

Отпечатване на Бъдещето: Как 3D Принтирането Революционира Земеделието Системи за Завързване на Растения Интелигентни Сензори и Наблюдателни Инструменти Индивидуално Проектирани Селскостопански Инструменти Модели за Проектиране на Ферми Биоразградими Материали за Подобрена Устойчивост

прочети още

Предизвикателствата и Възможностите на Бъдещето: Как 3D Принтирането Променя Кулинарията Персонализирани Хранителни Решения Изследване на Нови Вкусове и Консистенции Оптимизация на Хранителния Процес Проблеми във Хранителната Индустрия

прочети още

Светът на Технологиите с 3D Принтиране за Деца: Игри, Учебни Проекти и Забавление STEM Създадени по Собствен Дизайн Проекти в Класна Среда Решаване на проблеми и Инженерни Умения Математически и Научни Изследвания Подготовка за Бъдещето

прочети още

От Революционните Мечти до Реалността: Как 3D Принтирането Преобразява Автомобилната Индустрия.Автомобилната индустрия, позната си с иновациите и технологичния прогрес, вече е на прага на нова епоха благодарение на 3D принтирането. В тази статия ще проучим защо водещите автомобилни производители обръщат поглед към тази технология и как тя преобразява начина, по който се проектират, произвеждат и поддържат автомобилите.

прочети още

Изследване на Безкрайните Възможности на 3D Принтирането в Космоса: Откриване на Нови Хоризонти Нулева Гравитация, Неограничени Възможности Редуциране на Разходите и Времето Подходящи Материали Перспективи за Бъдещето

прочети още

В сферата на съвременните технологии, 3D принтирането е изправило света на гореща крачка напред. Предимствата на Биоразградимите Материали в 3D Принтирането:Намаляване на Карбоновия Отпечатък, По-Малко Отпадъци, Широка Гама от Приложения. Популярните Биоразградими Материали за 3D Принтиране:PLA, PHA, PETG

прочети още

Революцията на персонализираните 3D принтирани бижута ни отвежда в нова ера на модата и дизайна, където индивидуалността и уникалността стоят в основата на всеки аксесоар.

прочети още

Изграждането на бъдещето чрез 3D принтирани сгради представлява една от най-вълнуващите иновации в строителството. 3D печатът позволява създаването на сложни архитектурни форми, които биха били трудни или невъзможни за изпълнение с традиционни методи. Ефективност Екологичност Дизайн Иновации

прочети още

3D принтирането трансформира медицината, откривайки нови възможности за персонализирано лечение и иновации. 3D принтирането е на прага на революция в медицината, предлагайки решения, които бяха немислими доскоро. Тази статия разглежда ключовите начини, по които тази иновативна технология променя сектора на здравеопазването.

прочети още

Започването с 3D принтирането може да изглежда като голямо предизвикателство, но всъщност е вълнуващо пътешествие в света на създаването. Избор на 3D Принтер, Материали за Печат, Софтуер за 3D Моделиране, Подготовка за Печат, Пост-Процесинг, Общност и Ресурси

прочети още