BG

ABS Филамент за 3D принтиране

ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) е изключително популярен термопластичен пластмасов материал, който се използва широко в различни индустрии. Той е известен със своята здравина, устойчивост на удар и устойчивост на топлина, което го прави подходящ за разнообразни приложения.

  1. Свойства и характеристики:
  • Здравина и устойчивост: ABS филаментът е известен със своята висока здравина и устойчивост на удар. Това го прави подходящ за изработка на функционални и здрави компоненти, прототипи и модели.
  • Термоустойчивост: ABS филаментът може да издържи на по-високи температури в сравнение с някои други 3D печатаеми материали като PLA. Това го прави подходящ за приложения, които изискват устойчивост на топлина, като автомобилни части, домашни електроуреди и други.
  • Сгъстеност и минимално свиване: ABS има по-висока сгъстеност и минимално свиване по време на охлаждане, което го прави подходящ за печатане на по-големи и сложни модели.
  1. Приложения: ABS филаментът се използва за различни приложения в различни области:
  • Прототипиране: Заради своите устойчивост на удар и термоустойчивост, ABS е чест избор за изработка на прототипи на части и продукти.
  • Инженерни и функционални части: ABS филаментът се използва за производство на здрави и функционални компоненти за механични системи, роботика, автомобилни части и други промишлени приложения.
  • Домашни електроуреди: Много домашни електроуреди се изработват с ABS филамент заради неговата устойчивост на топлина и механична здравина.
  1. Технически характеристики: ABS филаментът се предлага в различни диаметри, най-често 1.75 мм и 2.85 мм, които са съвместими с различни модели 3D принтери. Той може да се нагрее до около 220-250°C за оптимални резултати по време на печатане. Поради високата температура на екструзия, препоръчително е да се използва принтер с отопляема печатаща платформа или лепкаво основание, което да предотврати деформацията на модела по време на печатане.
Няма намерени продукти.